
ul. Koszarowa 3
michal.cebula@uwr.edu.pl
tel. +48 71 375 53 12, +48 71 375 51 16
Zainteresowania
- social class
- social capital
- networks
- social networks
- cultural capital
- social network
- class analysis
- cultural class analysis
- sieci
- kapitał społeczny
Dyscyplina naukowa
- nauki socjologiczne
Najnowsze publikacje
- Transmission of values or access to resources? : effects of social class, capitals, and networks on civic engagement
- Inequality in access to social capital : assessing the role of cultural practices
- Mieszkańcy miasta w polu społecznym : wzory uczestnictwa w kulturze, sieci społeczne i struktura klasowa
- Społeczne zróżnicowanie gustu muzycznego
- Traditional vs. modern art : the status and network antecedents of visual art preferences
- Beyond social class and status : the network embeddedness of music consumption
- Podziały klasowe a kapitał społeczny i segregacja sieci
- Cultural resources and mobilization of social capital : the case of finding a job
- Kolejny przypadek dystynkcji? : oglądanie telewizji a przestrzeń społeczna w Polsce
- Inequality in social capital : assessing the importance of structural factors and cultural consumption for social advantage : a case from Poland
- Social class, social networks and variety of weak and strong practices
- The structure of social capital and cultural participation : a cross-sectional study
- Klasa na talerzu? : ruchliwość społeczna, kapitał społeczny a praktyki współbiesiadnictwa
- Społeczne uwarunkowania odbioru sztuki : pomiędzy dyspozycją estetyczną a pluralizmem nastawień
- Analiza klasowa na rozdrożu? : w stronę kulturowej koncepcji klas P. Bourdieu
- Miłość do sztuki? : o (nie)słabnącym związku między dyspozycją estetyczną a pozycją społeczną
- Społeczny wymiar konsumpcji : wspólne posiłki a kapitał społeczny i sieci relacji = Social dimension of consumption : common meals vs. social capital and networks of relations
- Konsumpcja społecznie zakorzeniona? : klasa, kapitał społeczny a wzory jedzenia
- Wszechstronność upodobań kulinarnych : o dystynktywnych i komunikacyjnych właściwościach jedzenia